Originally posted .

Lyhyesti: Käytä kaksivaiheista tunnistautumista aina kun se on mahdollista. Älä ikinä käytä samaa salasanaa eri palveluissa - ja koska tarvitset runsaasti uniikkeja salasanoja, käytä kunnollista salasanamanageria salasanojen hallinnointiin. Salasanamanagerit osaavat yleensä myös luoda monimutkaisia salasanoja, joiden arvaaminen on ulkopuoliselle mahdotonta. Näin vältät jo merkittävän osan itseesi kohdistuvista tietomurroista.

Älä ikinä luovuta käyttäjätunnustasi tai varsinkaan salasanaasi kenellekään, joka niitä pyytää. Palveluiden ylläpito pystyy kyllä tekemään tarvittavat muutokset ilman salasanaasi - jos väittävät tarvitsevansa salasanaasi, on kyseessä huijaus, ja joku yrittää varastaa tietojasi.

Pyri minimoimaan asiat joita itsestäsi paljastat internetissä - profiileissasi tai keskustellessasi ihmisten kanssa. Monia tietoja (esimerkiksi syntymäaika, työpaikka, lemmikkien nimet jne.) voi ilkeämielinen taho käyttää apuna yrittäessään murtautua tilillesi.

Gmail (ja muut Googlen palvelut): Kaksivaiheinen vahvistus / Two-Step Verification

Facebook: Login Approvals

Feedback / comments?

Ping me (@ypcs) on Twitter